Новак Джокович се класира за полуфиналите на Ю Ес Оупън. На четвъртфиналите сърбинът отстрани Жо-Вилфред Цонга, който обаче се отказа преди началото на третия сет. До този момент лидерът в световната ранглиста водеше с 6:3, 6:2. От началото на турнира до четвъртфиналите (включително) трима противници се отказваха в мачовете срещу Джокович. Във втория кръг Иржи Весели дори не излезе на корта, а след него в трети кръг Михаил Южни изкара само шест гейма. На 1/4-финалите се отказа и Цонга.

Така за общо шест изиграни мача до момента Джокович е прекарал точно 6:26 часа на корта. Това прави средно по 1:17 часа на мач, което е изключително малко, имайки предвид, че се играе до три от пет сета. На практика подобно времетраене на двубой понякога е малко дори на турнири извън Големия шлем.

След Джокович е Гаел Монфис с най-малко средно прекарано време на корта - 1:51 часа. Сърбинът ще играе именно срещу французина на полуфиналите в Ню Йорк. Със сигурност спестеното време на корта и липсата на каквато и да е конкуренция до момента превръща Джокович в абсолютен фаворит за трофея.

Общото и средно прекарано време на корта:

Новак Джокович - 6 часа, 24 минути (средно по 1:17 часа на корта)

Гаел Монфис - 9 часа, 56 минути (средно по 1:51 часа)

Хуан Мартин дел Потро - 8 часа, 24 минути (средно по 2:06 часа)

Анди Мъри - 8 часа, 56 минути (средно по 2:14 часа)

Кей Нишикори - 9 часа, 4 минути (средно по 2:16 часа)

Стан Вавринка - 11 часа, 34 минути (средно по 2:54 часа)