ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович изправи косите на феновете си, след като напусна корта с контузия по време на тренировъчния мач срещу руснака Данийл Медведев, информират сръбските медии.

Двубоят трябваше да продължи 75 минути, но Джокера се отказа след 36-ата. 35-годишният сърбин водеше с 3:2, когато получи контузия на лявото коляно и поиска медицинска помощ.

След това Ноле спечели само още един гейм и взе нови прекъсвания, когато изоставаше с 3:4 и 4:5. Накрая Джокович трябваше да се откаже, а мястото му на корта зае Пабло Андухар.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Ситуацията е притеснителна за Новак, който от понеделник трябва да атакува спечелването на рекордна 10-а титла от Australian Open и общо 22-а от Големия шлем. В петък пък по програма трябва да играе демонстративен мач срещу Ник Кириос, който беше разпродаден само за 58 минути.

„Имам проблем с сухожилие. Това е същата контузия, която се обади в Аделаида през миналата седмица. Усетих дърпане и реших да не рискувам, за да не се влоши и застраши участието ми на Australian Open. Опитах да доиграя сета, но не се получи. Извиних се на Медведев“, заяви Джокович.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК