Лидерът на световната ранглиста на мъжкия тенис Новак Джокович най-сетне отговори на нападките, които понесе в последните седмици. Той беше критикуван, че организираната от него благотворителна верига „Adria Tour“ се е превърнала в разпространител на коронавирукс, след като няколко тенисисти, сред които Григор Димитров и самият Джокович, се оказаха заразени с COVID-19. Атаките бяха свързани с липсата на дистанция между феновете и партито в белградска дистотека.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"В последно време чета и виждам само упреци към мен, но повечето от тях са абсолютно неоснователни. Очевидно става въпрос за нещо повече от критики, по-скоро е абсолютно насочена атака, нещо като лов на вещици срещу мен. Някой трябва да бъде жертва и това трябва да е голямо име, очевидно аз съм най-удобният за случая. Намерението ми беше благородно, отдадох цялото си сърце на организацията на това хуманитарно събитие, за да помогна на играчите и на тениса на Балканите. Съобразихме се изцяло със законите и предписанията. В същото време си научихме урока и може би някои неща можеха да се направят по различен начин", каза Новак пред "Спортски Журнал".

"Все още не съм решил дали ще играя на US Open. Определено повишаването на случаите на позитивни проби на COVID-19 в САЩ и особено в Ню Йорк не играят позитивна роля на организаторите и ще създадат проблеми. Дал съм съгласие за Мадрид, Рим и Париж. Ще видим каква точно ще ми е програмата", каза още Джокович.

Сърбинът вече поднови тренировъчен процес, като се готви със своя сънародник Виктор Троицки. Той също се оказа заразен с коронавирус след турнирите в Белград и Задар. Троицки вече е излекуван, както и бременната му приятелка.