Новак Джокович кацна в Дубай, след като беше депортиран от Австралия с вчерашното решение на Федералния съд на страната, който подкрепи решението на министъра по миграцията Алекс Хоук да анулира входната виза на тенисист №1 в света към момента.

С това беше сложен край на сагата относно участието на Джокера на Australian Open, продължила около 10 дни. Вчера след обяд 34-годишният сърбин излетя от Мелбърн за Дубай и се радваше на пълен лукс в самолета до ОАЕ. Това става ясно от видеото, споделено в профил, посветен на Ноле в „You Tube”. На кадрите се вижда хърватската легенда Горан Иванишевич, който е треньор на сърбина.

За момента не е ясно дали Новак Джокович ще се завърне директно в Сърбия, каквито бяха предварителните съобщения. Според последните информации има голяма вероятност носителят на 20 титли от Големия шлем да пътува за Испания, където да остане известно време заедно със съпругата си и техните деца.

В същото време пиарите на тенисиста обяви, че Джокович няма да дава изявления за медиите до края на Australian Open, който продължава до 30 януари.

„До завършването на турнира в Мелбърн, Новак няма да дава изявления, освен това, което беше разпространено в неделя. Благодарим за подкрепата и молим за разбиране“, гласи съобщението.