Сръбският президент Александър Вучич не остана равнодушен на депортирането на Новак Джокович от Австралия. На номер 1 в световния тенис беше отнета входната виза за втори път и той пое към Дубай, а от там ще лети към Сърбия. 

Очакванията са лично държавния глава да чака на летището тенисистът.

"Тези, които казаха, че са спазили някои принципи, показаха, че нямат принципи. Те издевателстваха над най-добрия тенисист в продължение на десет-единадесет дни, за да съобщят решението, което знаеха, че ще му кажат от първия ден", коментира Вучич.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Съдът отхвърли жалбата на адвокатите на спортиста, а така сърбинът остана без входна австралийска виза. 

Организаторите на Australian Open обявиха, че няма да допуснат до турнира играчи, които не са ваксинирани срещу коронавирус.

Край! Джокович излетя от Мелбърн СНИМКА

При влизането си в Австралия през нощта на 6 януари, за да участва на първия за годината турнир от Големия шлем, 34-годишният сърбин се сблъска с проблеми с визата и беше принуден да прекара няколко дни в хотел преди съдът да се произнесе по случая.

На 10 януари съдът в Мелбърн установи, че анулирането на визата му е незаконосъобразно, но на 14 януари австралийският министър на имиграцията обяви, че тя отново е анулирана, а обжалването от страна на адвокатите на Джокович не даде резултат.

Откритото първенство на Австралия стартира на 17 януари.