Двукратният шампион Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на Мастърса в Индиън Уелс, след като успя да се справи със съпротивата на намиращия се в страхотна форма Марин Чилич, отстранявайки го след пълен обрат с 1:6, 6:2, 6:3.

По този начин сърбинът запази перфектна статистиката си от преките двубои срещу хърватина, записвайки осмата си победа от общо осем изиграни срещи с днешния си съперник, а в опит за четвърта поредна година да достигне до полуфиналите в Индиън Уелс световният №2 ще се изправи срещу Жулиен Бенето, отстранил Фелисиано Лопес с 6:3, 7:6(4).

"Останах спокоен и фокусиран, независимо от резултата. Просто приех факта, че той навлезе в срещата много по-добре от мен, играейки много агресивно и без почти никакви грешки, а сервисът му беше много силен и точен. Нямаше какво да направя в тези моменти, но продължих да вярвам, че мога да обърна мача", коментира Ноле на последвалата пресконференция.

Двубоят започна с тотална доминация от страна на хърватина, който правеше каквото си поиска на корта и бе почти безпогрешен в своите подавания, печелейки множество лесни точки чрез мощния си начален удар, а в същото време грешките в играта на Джокович валяха една след друга, пишат колегите от tenniskafe.com. Всичко това доведе до пет поредни гейма за Чилич, световният №2 все пак успя да спечели "гейма на честта", но при 5-1 съперникът му не трепна и след около половин час игра вече водеше със сет аванс.

Във втората част шампионът от 2008 и 2011 г. излезе напълно променен на корта, демонстрирайки изключително стабилна игра от основната линия, а броят на непредизвиканите грешки бе сведен до минимум. При резултат 2-1 сърбинът достигна до първия си брейкбол от началото на мача и моментално се възползва от открилата му се възможност, а малко по-късно дори имаше два шанса за нов пробив.

След няколко мощни сервиса Чилич все пак успя да измъкне подаването си, но при 5-2 Джокович за пореден път притисна съперника си от ретур и си осигури сетбол, а в този момент нервите на хърватина не издържаха и след двойна грешка бе сложен край на този втори сет.

След като изцяло пое инициативата в двубоя, Ноле нямаше никакво намерение да отпуска педала на газта в решителната трета част, където усилията му отново бяха възнаградени и двукратният шампион набързо поведе с 3-0. Това изглежда напълно пречупи съпротивата на хърватина, който до края на срещата дори не достигна до шанс за връщане на пробива и след 105 минути игра Ноле се класира за седми път в кариерата си за четвъртфиналите в Индиън Уелс.