Олимпийският шампион от Игрите в Париж Новак Джокович помогна със сигурност Сърбия да се сдобире с турнир от сериите 250. От Мъжката тенис асоциация обявиха, че в Белград ще се проведе надпревара от 3 до 9 ноември.

Турнирът ще се играе в зала на твърд корт в „Белград Арена“, многофункционално съоръжение и домакин на историческите финали за Купа Дейвис през 2010 г. и 2013 г. Директор на надпреварата ще бъде братът на Ноле – Джордже.

Първоначално надпреварата трябваше да се проведе в Хихон, Испания, но беше преместен заради непредвидени оперативни въпроси. На сръбската столица за сега са поверени две издания на турнира.

„Благодарни сме, че получихме шанса да организираме още един ATP 250 турнир, този път на твърда настилка“, обяви организаторът на „Белград Оупън“ Джордже Джокович.

„Белград има успешна история за подобни турнири, тъй като някои от най-вълнуващите мачове и финали за Купа Дейвис са се играли тук преди много години“, допълни директорът на надпреварата.

В същото време златният медалист от Олимпиадата вече е в Ню Йорк и се подготвя за последния турнир от Големия Шлем US Open. Надпреварата в САЩ започва идния понеделник (26 август). Там Ноле има 4 титли от общо 24-те си от Големия шлем.

Припомняме, че супер звездата в световния тенис Джокович ще пристигне в България за демонстративен мач срещу най-добрия български състезател Григор Димитров на 17 септември в столичната зала "Арена София".