ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №2 Новак Джокович срази най-добрия американски тенисист Тейлър Фриц с 6:1, 6:4, 6:4 за 2 часа и 38 минути игра и след десетата си поредна победа се класира за полуфиналите на US Open. Сърбинът регистрира осма победа от осем мача срещу този съперник и пренаписа историята на тениса с достигането си на рекорден 47-и полуфинал в турнирите от Големия шлем. Той задмина швейцареца Роджър Федерер, който има 46 полуфинала, а трети е Рафаел Надал с 38 участия на полуфинал.

36-годишният сърбин става и най-възрастният участник в Топ 4 в Ню Йорк от 1991 година насам, като ще изиграе 13-и полуфинал в последния за годината турнир от Големия шлем. В спор за финала той ще срещне Франсис Тиафо или Бен Шелтън.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Джокович започна срещата с труден сервис-гейм, но след спечелването му стигна и до първия пробив, възползвайки се при втората си възможност за това. Фриц веднага върна брейка, но в четвъртия гейм за втори път загуби своето подаване. Този път Ноле затвърди втория си брейк и дръпна с 4:1. След това сърбинът записа трети пробив и без проблеми спечели първия сет с 6:1.

Във втория сет Ноле записа само един пробив в третия гейм, но той се оказа напълно достатъчен. Фриц имаше възможност да върне брейка веднага, но пропиля цели четири възможности и в крайна сметка сърбинът спечели тази част с 6:4.

Ноле проби още два пъти подаването на американеца, но в третата част, а Фриц записа един, който не му помогна особено. След оспорван десети гейм Джокович реализира втория си мачбол и след 6:4 се класира за полуфиналите на турнира.

Сърбинът има 30 поредни победи срещу американци, а серията му продължава вече седем години. Джокович няма загуба на четвъртфиналите на US Open.

ТЕЙЛЪР ФРИЦ - НОВАК ДЖОКОВИЧ 1:6, 4:6, 4:6

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!