Новак Джокович направи велик обрат срещу аржентинеца Франсиско Серундоло с 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 след 4 часа и 37 минути игра, за да се класира за 1/4-финалите на "Ролан Гарос". В спор за място на 1/2-финалите световният №1 очаква победителя от сблъсъка между Каспер Рууд и Тейлър Фриц. Това бе победа №40 за Джокович в пет сета - никой друг тенисист не е постигал подобно нещо до момента, изпреварвайки Роджър Федерер по този показател.

С успеха си Джокович вече има 370 победи в турнири от Големия шлем, с което излезе начело в тази класация, в която Федерер остана втори с 369 успеха. Освен това, Ноле вече е тенисистът с най-много класирания за 1/4-финалите на турнири от Големия шлем – 59, като и по този показател изпревари Федерер, който има 58.

В първата част Джокович спечели пет поредни гейма след 1:1, за да стигне до успеха с 6:1, а във втората част нещата започнаха да се объркват за сърбина. Ноле изпитваше и проблем в десния края, заради който поиска медицински таймаут. Той изпитваше проблеми в придвижването си по корта. Така след множество пропуснати възможности за пробив, Серундоло го направи в най-подходящия момент - в последния сервис гейм на сърбина и взе втората част със 7:5.

В третия сет аржентинецът направи ранен брейк в подаването на Джокера, който се оказа единствен за тази част, която Серундоло спечели с 6:3. Той поведе с пробив и в четвъртия сет, но Джокович успя го върне, а след това спечели сета с пробив при 6:5.

Решителният пети сет започна с пробив за Ноле в първия сервис гейм на аржентинеца. Серундоло направи рибрейк. След това двамата печелеха подаванията си. Ключовият момент дойде в осмия гейм, когато сърбинът взе подаването на съперника си и след 6:3 се поздрави с крайния успех.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК