Новак Джокович даде второ изявление след големия ужас, който преживя в Австралия, преди да бъде спрян от участие в Откритото първенство на страната. Преди дни Ноле говори за първи път пред ВВС, а сега и пред сръбската национална телевизия. Световният №1 в мъжкия тенис призна пред RTC, че след това решение много неща са се променили за него, но подчерта, че остава твърд в позицията си за ваксините.

Той назова имената на тенисистите, които са го подкрепили. Сред тях е Ник Кириос. Двамата не можеха хич да се понасят преди време, а на всичко отгоре Ник е австралиец. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Не мога да кажа, че нещата ще бъдат същите, когато се върна на корта, но има допълнителна причина да играя по-добре от всякога. Дали ще участвам в другите турнири от Големия шлем? Всичко зависи от страните, в които се провеждат турнирите. Аз съм готов и искам да продължа кариерата си.

Имам отворен ум, всичко е възможно в този живот. Ще видим как ще се развие ситуацията, въпреки че в момента съм решил да не се ваксинирам. Като професионален спортист се опитвам да проверя три пъти какво влиза в тялото ми и ефекта от него. Искам да се подготвя и планирам да участвам на Олимпийските игри в Париж и да представя Сърбия там", заяви Джокович.

Той специално подчерта, че никога не е бил против ваксините, а просто държи на това всеки да има право да решава дали да си ги постави или не.

Джокович благодари специално на онези свои колеги, които са го защитили и са му подали ръка в трудната ситуация. Става въпрос за трима тенисисти и една тенисистка.  

"Ник Кириос ме изненада повече, защото имахме, да кажем, недоразумения в миналото, но съм благодарен на всички, които ме подкрепиха. На Александър Зверев, Даниил Медведев и Ализе Корне за това, че застанаха зад мен. Имаше и такива, които ме подкрепиха, но не искаха да го правят публично", заяви Джокович.
 

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ НА ДЖОКОВИЧ ГЛЕДАЙТЕ ТУК: