Пандемията от коронавирус със сигурно промени света. Промени и тениса. Въпреки че Australian open се провежда, и то с фенове по трибуните, правилата тази година са доста строги и се спазват дори от най-големите звезди. Една случка прикова вниманието след мача на Новак Джокович с Жереми Шарди. Световният №1 стартира успешно защитата на титлата в Мелбърн, побеждавайки с 6:3, 6:1, 6:2 в понеделник.

След мача на Джокович му се наложи да обяснява новите правила на разочаровано дете в публиката. Докато прибираше нещата си в сака, Ноле чу как момче се провикна към него "Дай ми кърпата си!". Джокович се обърна към фена с усмивка и следните думи: "Не ми е разрешено! Много искам, но не смея. Ще ме накажат!". 

Организаторите разкриха, че именно измислянето на нови правила за кърпите е било истинско предизвикателство. Всички тенисисти носят свои аксесоари, като не разчитат на тези, дадени им с логото на турнира, както при миналите издания на Откритото първенство на Австралия по тенис. Те не бива да бъдат докосвани от децата, които гонят топките, а при нужда тенисистите сами отиват да ги вземат.

Следващият съперник на Джокович е Франсис Тиафо (САЩ). Мачът ще бъде утре.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!