Новак Джокович ще пропусне отборния турнир ATP Cup преди началото на Australian Open, разкриха сръбските журналисти Саша Озмо и Йелена Медич.  

"На 99 процента е сигурно, че той няма да играе на ATP Cup. Тренира тук (в Белград), но вече е решил да не играе", твърди източникът на двамата журналисти от сръбския тим, чието име не се споменава, но досега няма официално съобщение от Джокович по темата. Ако той наистина пропусне турнира, първа ракета на Сърбия ще бъде Филип Краинович.

Световният №1 в мъжкия тенис все още не съобщава дали е ваксиниран срещу коронавирус и това е причината да не се знае дали ще бъде допуснат до участие на първия за сезона турнир от "Големия шлем".

ATP Cup започва на 1 януари в Сидни и ще продължи до 9 януари. С тази отборна надпревара традиционно се дава начало на новия сезон в тениса преди старта на Australian Open на 17 януари. Джокович има шанс да триумфира в Мелбърн с рекордната 21-а титла от "Големия шлем", ако бъде допуснат до участие. 34-годишният сърбин не е съгласен с ваксинирането срещу COVID-19, а в Австралия изискват от всички пристигащи задължителна имунизация.