Световният номер 2 Новак Джокович заяви, че чака с нетърпение мачовете от новия формат на Купа Дейвис, които започват днес в Мадрид. За първи път тази година отборното първенство ще се проведе в рамките на една седмица с групова фаза и елиминации и участието на 18 държави.

Джокович, който спечели турнира със Сърбия през 2010-та година, ще поведе своите съотборници срещу Франция и Япония в група А, като това ще бъдат първите му мачове в Купа Дейвис от две години насам.

“Тази година имах страхотен успех в Мадрид, обичам да играя тук, харесват ми условията. Днес проведох едночасова тренировка, всичко мина добре. Да съм част от националния отбор е специално и нещо, което много ценя.

Не съм играл за Сърбия от няколко години и ми липсваше чувството да бъда с приятелите и колегите си, което създава една страхотна атмосфера. Надявам се да останем в турнира до неговия край и да имаме успех”, коментира Джокович.

Надпреварата в Мадрид ще бъде последна в професионалната кариера на Янко Типсаревич, който е тенисистът с най-много победи в Купа Дейвис на сингъл за Сърбия.

“Ще излъжа, ако кажа, че не си мислех за възможността да спра с тениса точно на Купа Дейвис. Никога не е хубаво да се откажеш от спорта, но ако можех да избера в кой момент да го направя, бих избрал този”, сподели опитният Типсаревич.