Най-добрият тенисист в света Новак Джокович започна 377-ата седмица начело на световната ранглиста, настигайки рекорда на германката Щефи Граф, която досега единствена се задържа на върха на този спорт за толкова дълъг период. 

Така на Новак му липсва една седмица, за да стане абсолютен рекордьор в класацията. В момента сърбинът има 7070 точки, следван от испанеца Карлос Алкарас и Стефанос Циципас в Топ 3.

Новак и Щефи Граф са начело в класацията за 377-ма седмица, Мартина Навратилова е трета по този показател с 322 седмици на върха, а Серина Уилямс е била тенисистка №1 в света за 319 седмици. Петото място се заема от швейцареца Роджър Федерер с 310 седмици на върха. 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изкачи с три места в световната ранглиста. 31-годишният българин, който достигна до полуфинал на турнира в Ротердам през миналата седмица, вече е 25-и в класацията с 1575 точки.

Адриан Андреев отново стана втора ракета на България. Той прогресира с една позиция до 204-ата с 285 точки, като изпреварва Димитър Кузманов, който пада с 20 места и вече е 216-и с 261 точки.