ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Рекордьорът с пет трофея Новак Джокович започна силно и срази Стефанос Циципас с 6:4, 7:6(4) в първия сблъсък на двама от основните фаворити за титлата на финалния турнир на ATP в Торино. Сърбинът записа девета поредна победа срещу най-добрия гръцки тенисист, а в руското дерби от "Червената група" по-рано днес Андрей Рубльов надви Даниил Медведев с 6:7(7), 6:3, 7:6.

Това бе трета среща между Ноле и Циципас в последните пет седмици, като и в предните две успехът бе за Джокера, който се наложи на финала в Астана (Казахстан) с 6:3, 6:4 и на полуфинала във френската столица Париж с 6:2, 3:6, 7:6.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Джокович проби Циципас още в първия гейм на срещата, възползвайки се при втората удала му се възможност. След това двамата печелеха убедително подаванията си, разменяйки си и по един гейм на нула. В крайна сметка сърбинът взе първия сет след 6:4.

Втората част бе изключително равностойна и нямаше нито един пробив. Двамата тенисисти спечелиха убедително първите си подавания, а в четвъртия гейм Джокович получи шанс за пробив, но не успя да го направи. След това гъркът и сърбинът сравнително лесно печелеха на свой сервис и логично се стигна до пробив. В него Ноле направи два минипробива и поведе с 5:1 точки, но Циципас намали изоставането си с три поредни точки. Все пак Джокович поведе с 6:4 и имаше два мачбола, реализирайки още първия от тях, за да ликува с първа победа на турнира на осемте най-добри тенисисти за годината.

Така без загубен сет Джокович поведе във временното класиране на "Червената група" пред Андрей Рубльов и започна уверено преследването на шеста титла от финалните турнири на ATP.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК