Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Новак Джокович разкри доста притеснителна информация след загубата си от чилиеца Алехандро Табило на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим.

Както е известно, два дни преди мача Джокера беше ударен по главата от метална бутилка, изпаднала неволно от раницата на италианския футболист Марио Фери. Ноле призна, че след инцидента главата му кървяла в продължение на един час, а последствията от удара е усетил едва дни по-късно и ще трябва да премине през медицински изследвания.

„Трябва да мина медицински преглед на главата след удара. Днес на корта се виждаха последствията върху мен. Първоначално усетих удара и след това отидох в медицинския център. Главата ми кървеше в продължение на един час. Легнах си да спя, въпреки че имах главоболие. Приех го като нещо естествено след подобна травма, но явно не е така. На следващия ден имах лека тренировка, но не се чувствах както обикновено“, призна Джокович.

„По време на мача с Табило играх лошо. Липсваше ми баланс. Бях напълно различен играч. Не бях този, който беше на корта само преди два дни. Усещах липса на координация. Не знам, вероятно се дължи на претърпяния удар. Надявам се медицинските тестове да покажат дали има последствия. Ясно е, че и преди това не бях в желаната от мен форма. Целта за мен си остават турнирите от Големия шлем и Олимпиадата в Париж. Нека първо видим какво ще се случи на „Ролан Гарос“ и след това ще мисля за олимпийските игри“, допълни сърбинът.