Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Рекордьорът с 24 титли от Големия шлем Новак Джокович победи италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 7:6(2), 6:4 и за шеста поредна година се класира за финала на "Уимбълдън". Сърбинът стигна до заключителния сблъсък на този турнир за десети път и ще спори за трофея с Карлос Алкарас в повторение на миналогодишния финал. Тогава испанецът триумфира в 5 сета.

В първия сет сърбинът проби италианеца в шестия гейм и сервираше за сета при 5:3, но Музети го проби. Все пак Джокович спечели първата част при сервис на италианеца, който пък започна силно втория сет и взе подаването на световния номер 2 още в първия гейм. Джокович изравни при 3:3 гейма, а след това се стигна до тайбрек. В него Ноле даде само две точки на по-младия си съперник.

В третата част Джокович взе рано инициативата и дръпна в резултата, а при 5:3 и сервис на Музети пропусна три поредни мачбола. След това на собствено подаване сърбинът трябваше да спаси точка за пробив и в крайна сметка затвори мача при 6:4, за да се класира на финала.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ