Носителят на рекордните 24 титли от "Големия шлем" Новак Джокович се доближи само на една победа от титла №100 от ATP тура в своята кариера. 37-годишният сърбин надви американеца Тейлър Фриц с 6:4, 7:6 (6) след 1 час и 55 минути игра във втория полуфинал на турнира от серията "Мастърс" в Шанхай.

В първия сет Джокович направи пробив в петия гейм и това бе достатъчно на сърбина, за да вземе частта. Във втория сет играта вървеше гейм за гейм без пробиви и логичната развръзка беше тайбрек. В него Джокович губеше с 2:4 и 3:5, но бързо изравни резултата - 5:5. При 5:6 балканецът трябваше да отразява сетбол, но се справи и дори с 3 поредни точки затвора сета, а с това и мача.

Джокович направи 28 уинъра - със седем повече от американския си съперник. И двамата допуснаха по 17 непредизвикани грешки, а Фриц направи и 5 двойни такива, докато сърбинът бе перфектен по този показател с нито една.

На финала Джокович ще играе със световния №1 Яник Синер. Италианецът по-рано днес се справи в два сета с чеха Томаш Махач.