ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Новак Джокович се завърна на корта след близо двумесечно отсъствие с две победи за една вечер на Лейвър Къп в Лондон. По този начин сърбинът помогна на Отбора на Европа да поведе с 8:4 в мача си срещу Отбора на света.

Джокера първо излезе на корта за мач на сингъл, в който победи американеца Франсис Тиафо с 6:1, 6:3. Успехът на 35-годишния сърбин дойде след 72 минути игра.

Джокович пласира 6 аса по време на мача. Шампионът на „Уимбълдън“ бе почти безупречен при точките си на първи сервис, спечелвайки 89% от тях, а в същото време оползотвори четири от седемте си шанса за пробив, докато Тиафо не успя да спецели единствения брейкпойнт, до който достигна.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Двамата си размениха по един гейм на нула в началото, но след това Джокера установи пълен контрол върху играта. Сърбинът умело комбинираше атаки от основната линия с внезапни излизания на мрежата, като Тиафо така и не успя да намери отговор за този тип игра. Въпреки съпротивата на американеца световният №7 записа два поредни пробива и се наложи категорично с 6:1 в откриващия сет.

Силната серия на Джокович продължи и във втората част той стигна до ранен пробив за 2-0. Тиафо опита да затрудни именития си опонент с любимите си оръжия – мощен сервис и атаки с форхенд от основната линия, но сърбинът бе подготвен за това и не позволи на опонента си да застраши водачеството му. Джокович успяваше да контраатакува много умело, като по този начин осъществи нов брейк, с който оформи крайното 6:1, 6:3.

След това Новак Джокович излезе в мач на двойки, където негов партньор беше Матео Беретини (Италия), който по-рано през деня също имаше спечели мач на сингъл – 7:6 (11), 4:6, 10:7 срещу Феликс Оже-Алиасим (Канада). Отборът на света противопостави свежите Алекс Де Минор (Австралия) и Джак Сок (САЩ). Европейският тандем обаче стигна до успеха със 7:5, 6:2 за 83 минути на корта.

Днес програмата на Лейвър Къп предлага още три мача на сингъл и един на двойки. Първо Матео Беретини ще излезе в тандем с британеца Анди Мъри срещу Феликс Оже-Алиасим и Джак Сок. След това Джокович ще играе срещу Оже-Алиасим. Във втория мач на сингъл Стефанос Циципас ще мери сили срещу Франсис Тиафо, а програмата закриват световният №2 Каспер Рууд (Норвегия) и Тейлър Фриц (САЩ).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК