Победната серия от 33 мача на Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия приключи днес след загуба от италианеца Яник Синер.

Сърбинът не игра на ниво и допусна цели 54 непредизвикани грешки на полуфинала, продължил 3 часа и 26 минути.

 „Бях шокиран от нивото си. В първите два сета не правех много неща. Предполагам, че това е един от най-слабите мачове от Големия шлем, в които съм играл.

 Не е много приятно да играеш по този начин. Но в същото време Синер правеше всичко по-добре от мен и то във всеки аспект на играта", коментира Джокович.

 "Честно казано, през целия турнир дори не се доближих до най-добрия си тенис, какъвто обикновено играя в Австралия. Може би единствено срещу Манарино бях на ниво. Не съм допускал, че ще се представя толкова зле в първите два сета днес.

Може да се каже, че полуфиналът е страхотен резултат, но винаги очаквам максимума от себе си. Не беше писано обаче това да се случи днес”, каза 24-кратният шампион.

 „Синер винаги удряше топката много силно и от ъгъл, както от форхенд, така и от бекхенд. Играе много бързо и агресивно. Беше много спокоен и хладнокръвен на корта, движеше се добре. Мисля, че неговият сервис се подобри много и като техника, и като скорост. Сега подаването му е много по-силно и по-прецизно.

До него е Дарън Кейхил, който е много опитен треньор и е работил с бивши номер 1 в света. Очевидно да го имаш в щаба си е много полезно", завърши Джокович.