ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Огромната сензация в тениса е факт. Световният №1 Новак Джокович отпадна след загуба от италианеца Яник Синер на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия с 1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6.

Така Ноле, който е рекорден десеткратен шампион в Мелбърн, е аут от играта.  Джокович е №1 и по спечелени титли от турнирите в Големия шлем – 24.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

22-годишният Синер вече има три поредни победи срещу Ноле и изостава само с 3:4 успеха в общия баланс на мачовете помежду им.

Италианецът беше пълен властелин на корта в първите два сета. Джокович нижеше грешка след грешка. Прословутите му форхенди от дъното на корта не вървяха - или се отбиваха в мрежата, или излизаха в аут. Куцаше и друго основно оръжие на Ноле - сервисът. 

В същото време Синер беше като робот и канара. Играеше хем брилянтно, хем и мощно от дъното от задна линия. 

Третият сет вече беше оспорван.  Яник имаше първи мачбол при 6:5 точки в тайбрека при подаване на Джокович, но го пропиля.  Ноле успя да се измъкне и да спечели сета, уж връщайки интригата. 

В четвъртия сет италианецът проби за 3:1 и после не допусна изненада. Всъщност, Синер не само не беше пробит от Джокович през целия мач, но и не му позволи да има шансове. Нещо, което не сме виждали в най-силните години на Джокович.

Така Яник Синер се класира за първи път в кариерата си на финал от турнирите от Големия шлем. Той чака за титлата в Мелбърн победителя от другия полуфинал между Медведев (Русия) и Зверев (Германия), които излизат на корта в 10:30 часа българско време. ​

НОВАК ДЖОКОВИЧ - ЯНИК СИНЕР 1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК