Номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович даде интервю пред "Ню Йорк Таймс" и разказа за големия скандал около турнирите в Белград и Задар, превърнали се в огнище на зараза с COVID-19.

Един от заразените беше нашият топ тенисист Григор Димитров, а Джокович прие критиките с думите, че пак би организирал подобно състезание.

"Опитахме се да направим нещо с най-добри намерения. Вярно е, че някой неща може би трябваше да се случат по друг начин, но честно казано, пак бих организирал турнира. Съгласен съм, че не трябваше да ходим на дискотека след турнира в Белград и това може би беше единствената ни грешка. Купонът обаче беше организиран от спонсорите и имаше само хора с покани, заради което бяхме спокойни. След това аз станах жертва на лов на вещици. 

Бях близо до това да не пътувам за САЩ сега, но ми се играе тенис и затова съм тук. Не ме е страх, но знам, че всичко може да се случи", заяви Джокович.

Сърбинът е в САЩ за турнира в Синсинати (тази година в Ню Йорк) от 20 до 28 август и US Open oт 31 август до 13 септември.