Това е любимият ми турнир, обяви сръбският тенисист Новак Джокович, който от понеделник ще се завърне на първа позиция в ранглистата на АТП, по време на церемонията по награждаването след триумфа на Australian Open. Той все рекорден осми трофей след 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 над Доминик Тийм на "Род Лейвър Арена" в Мелбърн. 

"Искам да започна първо с поздравленията си за Доминик Тийм - за невероятния турнир, който изигра. Беше много близо да спечелиш, имаш много време пред себе си и съм сигурен, че ще стигнеш до не една подобна титла от Големия шлем. Пожелавам късмет на целия тим на Доминик. Искам да благодаря на моя екип, на моето семейство, на брат ми, който е тук. Благодаря му, че дойде.

Благодаря на всички хора, които бяха тук за да ни подкрепят, благодаря и на подавачите. Има толкова много хора по организацията, за които нямаме цяла вечер да им благодарим.

Това е любимият ми турнир, любимият ми корт, любимият ми стадион и съм щастлив да държа отново този трофей в ръцете си", завърши Новак Джокович, който не пропусна да почете и загиналата преди седмица баскетболна легенда Коби Брайънт.