Новак Джокович коментира изненадващата си загуба от Денис Истомин (Узбекистан) в среща от втория кръг на Аустрелиън Оупън. Сърбинът каза, че отдава поражението на лош момент и подчерта, че няма да отдава особено значение на поражението.

"Нямах ден. Мачът продължи четири часа и всичко можеше да стане. Така е в спорта. Започнах добре сезона, но всеки може да загуби. Направих всичко, но не се получи. Сега просто искам да се прибера у дома и да бъда със семейството си. Загубата остава в миналото. Откритото първенство на Австралия е специално за мен. За последните 10 години имам 6 титли и е нормално да съм разочарован. Сега обаче трябва да приема случилото се и да продължа напред", коментира сърбинът.

Джокович беше един от сериозните съперници на Григор Димитров по пътя към финала в Австралия, а сега изглежда такъв ще бъде Милош Раонич, който е номер 3 в схемата (Джокович е номер 2) и когото Гришо победи преди по-малко от месец в Бризбейн. Двамата могат да се срещнат на 1/4-финал, a мач с номер 1 в схемата Анди Мъри може да има едва на финала.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН