ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Световният №1 Новак Джокович обяви, че поема отговорност за загубата на Сърбия от Италия на полуфинала на Купа „Дейвис“. Ноле имаше три поредни мачбола срещу Яник Синер, но не успя да се възползва.

В първата среща Миомир Кецманович се справи с Лоренцо Музети (6:7(7), 6:2, 6:1) и донесе предимство на сърбите. След това Джокович загуби от Яник Синер - 2:6, 6:2, 5:7. В решителната битка Ноле и Кецманович бяха надиграни при двойките от Синер и Лоренцо Сонего - 3:6, 4:6.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Разочарованието е огромно. Поемам отговорност, защото имах три мачбола и бях толкова близо до победата. Когато губиш, защитавайки цветовете на родината си, горчивината е още по-голяма", коментира Джокович след изпуснатата възможност за класиране на финала срещу Австралия.

Ноле коментира и играта на Яник Синер, когото победи за титлата на Финалите на АТР в Торино преди седмица. "Знаем, че има един от най-бързите форхенди. Влага много сила и скорост. Надявах се, че нивото му ще падне малко за мача на двойки, но това не се случи", каза Джокович.

"Трудно е за преглъщане. Наистина опитах малко да повдигна настроението си. Стремях се тази седмица да дам всичко на отбора и да имам принос, но явно не е било писано да стане", добави световният №1.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!