Часове наред Григор Димитров понася критика относно облеклото, с което се появи за първия си мач в Australian Open 2020. Българинът победи аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро с 3:1 сета, но след двубоя се говори повече за анцуга му, отколкото за представянето на корта в Мелбърн.

Григор беше облечен в лилав анцуг на жълти точки, който предизвика противоречиви реакции в социалните мрежи. Това провокира отговор на звездата. Григор обясни, че не му пука от хорското мнение. Димитров дори публикува снимка на профила си в "Инстаграм", показвайки се с анцуга му, който толкова много се коментира от няколко часа.

"Общо взето нямам против да нося каквото и да е. Мисля, че екипът е готин. Всъщност го обичам. Обичам цветове... Обичам да експериментирам, а когато съм на корта, не мисля особено много за екипа. Въпреки това е приятно да се чувстваш удобно. Имам късмета "Найк" да зачитат мнението ми", коментира Григор.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

С облеклото си за Australian Open Гришо обаче е изненадал дори и някои от близките си хора: "Приятели ми казаха, че са очаквали да избера този екип, но не са били сигурни дали ще нося целия комплект."

Сред тези, които са дали одобрението си е и Андре Агаси, който е важна част от щаба му. "Андре беше много щастлив от решението ми. Беше впечатлен и ми каза "уау", продължи Димитров, цитиран от ATP.

"Обичам да бъда различен, когато става дума за обличане, а и за много други неща. Смятам, че екипът е забавен. Не искам да съм скучен и изтъркан", добави българинът.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready to rock . @grigordimitrov | #AusOpen | #AO2020

A post shared by Australian Open (@australianopen) on