Григор Димитров победи на старта на Australian Open, елиминирайки аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро с 3:1 сета и очаква следващия си съперник. 

"Опитвах се дълго време да подредя играта си и да вляза в ритъм. В първия сет направих много непредизвикани грешки. Радвам се, че виждам много привърженици, сънародници, благодаря на всички", коментира първата ни ракета. 

"Винаги е хубаво да си в началото на годината тук, когато си свеж, обичам да идвам в Австралия", подчерта Григор, който е смаян и в същото време много щастлив от факта, че беше мощно подкрепен от българска агитка.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Обичам такива мачове, обичам да играя за България, да бъда капитан. Направих го за момчетата, за страната си. Този турнир е много специален, надявам се да съм направил нещо за отбора си, отне ми много сили", добави Димитров по повод участието на България на АTP Cup.

"Виждам много български флагове, където и да играя, което ме прави щастлив. Това ме кара да се чувствам като у дома", отдаде дължимото Димитров на българските фенове.

В следващия кръг българинът ще срещне Леонардо Майер или Томи Пол.