Екзекуторката на Цветана Пиронкова Су Вей Сие записа нова впечатляваща победа на Australian Open. Тайванката елиминира във втория кръг шампионката от US Open 2019 Бианка Андрееску. Още по-впечатляващо бе, че успехът на 35-годишната ветеранка бе доста категоричен в два сета - 6:3, 6:2, а мачът продължи по-малко от час и половина.

Су Вей Сие взе инициативата още от началото на двубоя и с два бързи пробива поведе с 4:0 и след това не изпусна контрола, за да затвори първия сет с 6:3. Във втория сет отново тайванката взе ранен пробив и дръпна с 3:0. Андрееску за момент показа характер и успя да върне пробива и да намали изоставането си до 2:3, но веднага след това бе пробита отново за 4:2, а в осмия гейм се стигна и до още един брейк, с който Су Вей Сие си подпечата победата с 6:2.

Далеч по-очаквана победа тази сутрин записа и седемкратната победителка на Australian Оpen Серина Уилямс продължава в третия кръг на тазгодишното издание на турнира след 6:3, 6:0 над сръбкинята Нина Стоянович. Уилямс се класира за третия кръг, където ще се изправи срещу рускинята Анастасия Потапова, която пък стигна до тази фаза след успех с 6:2, 6:4 над Тимеа Бабош.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!