Алекс де Минор е първият шампион на ниво АТР през 2021 година. Австралиецът спечели титлата на турнира от категория АТР 250 в Анталия след само 7 минути игра във финала с Александър Бублик.

При 2-0 в полза на съперника си представителят на Казахстан се оттегли от участие заради контузия в глезена. Травмата бе получена във втория сет на полуфинала на Бублик срещу Жереми Шарди и явно той прецени, че е невъзможно да бъде конкурентен на ракета №1 на Австралия с проблема, който има.

За Де Минор това е четвърта титла в кариерата и първа от 2019-а насам, когато спечели турнирите в Сидни, Атланта и Жухай.

По пътя към големия успех „Демона“ загуби само един сет в полуфинала си срещу Давид Гофен. Преди това той победи Малек Джазири, Адриан Андреев и Николоз Басилашвили като в тези мачове загуби съответно 3, 4 и 6 гейма.

За успеха си Де Минор получава 250 точки и 27 960 долара от наградния фонд. Той обаче няма да може да прогресира в ранглистата, в която е 23-и. За него предстои завръщане в Австралия, където и той ще трябва да премина през двуседмична карантина в Мелбърн преди да играе на ATP Cup като първа ракета на родината си, пише "Тенискафе".

За Бублик това бе трети загубен финал на ниво АТР след двата в Нюпорт и Ченду през 2019-а. С достигането си до мача за титлата той ще прогресира с четири позиции в класацията до рекордното си 45-о място.