Камерън Нори отчете колко труден е бил двубоят срещу Димитър Кузманов в първия ден от ATP Cup, но остана доволен от начина, по който донесе първа победа за Великобритания срещу България, повеждайки тима си с 1-0 в серията.

„Беше труден мач. Това е първият двубой за годината. Така че – да, излязох на корта и играх страхотно“, каза втората ракета на британците.

Кузманов изигра много равностоен сблъсък срещу 370 позиции по-напред класирания Камерън Нори и дори не бе далеч от победата, но отстъпи с 2-6 6-3 2-6.

Вторият ни най-добър тенисист съумя да превъзмогне слабото начало, като преобрази напълно играта си след първата част, вдигна процента спечелени точки на първи начален удар и изненада опонента във втория сет, спечелвайки го с 6-3.

„Първият сет беше много изтощаващ физически, а после буквално една малка загуба на концентрация във втория ми донесе пробив пасив. Той игра много солидно. Наистина нямах никакви шансове във втория сет“, каза Нори.

Усилията на Кузманов обаче не бяха достатъчни и Великобритания поведе с 1-0 в серията. Така съставът на България се нуждае от победа на Григор Димитров над Дан Еванс и успех на двойки, за да стартира с успех в група C на ATP Cup.

„Очевидно имах някои съмнения във втората част, но всъщност съм наистина доволен от начина, по който играх и по който стоях на корта“, сподели Камерън Нори.

Следете с БЛИЦ: Битката България - Великобритания на ATP Cup !!!