Димитър Кузманов загуби с 1-2 (2:6, 6:3, 2:6) от британеца Камерън Нори в първа среща за двамата от битката България - Великобритания на новия турнир АТП къп.

Срещата не започна никак добре за 423-ия в света Мико и българинът допусна пробив още в първия гейм от 53-ия в ранглистата. При 1:3 обаче Кузманов получи няколко съвета от играещия капитан Григор Димитров, започна да затруднява повече съперника и да е все по-стабилен в дългите разигравания. Нори обаче натисна и усоя да пробие българина за втори път за 1:4. Пловдивчанинът все гейм за самочувствие при 1:5, но съперникът му приключи сета с гейм на нула за крайното 6:2.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Вторият сет започна страхотно за българина и Кузманов успя да пробив съперника за 2:0, след което го затвърди и поведе с 3:0. Нори върна един гейм при свой сервис, но и Мико стори същото за 4:1 и се доближи до успех в сета. Последваха три последователни сервис гейма, спечелени от двамата на нула, за да може Кузманов да сервира за сета при 5:3 в своя полза и го взе на 15 под възгласите "Мико, Мико!" от трибуните от сериозната българска агитка.

Решителният трети сет не започна добре за вдъхновения Кузманов и той допусна пробив за 0:2, след като водеше с 40:15 във втория гейм. Българинът не падна духом, показа самочувствие в разиграванията и проби Нори за 1:2. След края на гейма Мико получи медицинска помощ заради проблем с лявата ръка, а съперникът му се възползва и го проби за 3:1, след което затвърди пробива за 4:1. След това Кузманов отново получи медицинска помощ, този път заради болки в крака след стъпване накриво. Непредизвиканите грешки в играта на Мико продължиха и британецът го проби на нула за 5:1 в своя полза. Кузманов не се предаде и използва последните си сили за пробив на нула за 2:5, но Нори взе победата в мача при свой сервис (6:2).

Мачът стартира с близо два часа закъснение заради срещите между другите два тима в групата - Белгия и Молдова (3-0). Преди началото двата тима излязоха под аплодисментите на феновете, а на корта прозвучаха химните на двата отбора.

След края на срещата на корта ще излязат Григор Димитров и номер 1 за британците при липсата на Анди Мъри - Даниел Еванс, а след тях е мачът на двойки между Адриан Андреев/Александър Лазаров и  Джейми Мъри/Джо Солсбъри. Maчовете от ATP Cup се излъчват директно по MAX Sport 1.