Григор Димитров проведе първа тренировка с Давид Гофен на „Род Лейвър Арена“, централният корт в Мелбърн Парк.

Заедно с българина бе физиотерапевтът му Алгис Христов, който в следващите дни ще трябва да помага и в тренировките, тъй като новият треньор на Димитров Данте Ботини е под строга двуседмична карантина. Причината е, че аржентинецът бе в полета от Лос Анджелис, в който е имало пътници с COVID-19, заради което всички пасажери получиха забрана да напускат хотелските си стаи в рамките на карантината, пише "Тенискафе".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

За разлика от тях при Димитров и Гофен няма такива проблеми и те ще могат в следващите дни да се възползват от петте часа за тренировки дневно. Те са разпределени по минути като включват транспорта на състезателите, два часа на корта, два часа във фитнеса и един час за възстановяване и хранене на открито преди да се завърнат в стаите си.

Любимата на Гришо пусна СНИМКА и всички започнаха да си задават пикантен въпрос
 

Българинът и белгиецът са сред добрите приятели на тура, а освен това имат цели 10 мача помежду си като в тях предимството е категорично за Димитров с осем победи.

В първия ден от тренировки имаше проблем с използването на кортовете в Мелбърн Парк, който очевидно е разрешен, защото в последните часове много тенисисти се похвалиха с видеа и снимки от своите занимания като Диего Шварцман отново пусна на живо в Twitch цялата си тренировка със Стан Вавринка.