Най-добрият тенисист в света Новак Джокович е получи медицинско изключение за участие на Australian Open заради прекаран коронавирус в последните шест месеца. Това стана ясно от информация на „Би Би Си“. Адвокатите на сърбина разкриха пред авторитетната британска медия, че Джокера е дал положителен резултат на PCR тест за COVID-19 на 16 декември.

Сръбските медии от своя страна бързо реагираха и откриха къде е бил Джокера по време на заразяването. Оказва, че носителят на 20 титли от Големия шлем само два дни преди положителния тест е бил сред хиляди свои сънародници.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

На 14 декември Джокович е присъствал в зала „Александър Николич“ (известна преди като „Пионир“), за да гледа мача от баскетболната Евролига между Цървена звезда и Барселона. Каталунците спечелихя със 76:69. След края на срещата Ноле си направи снимка за спомен с американския баскетболист на Барса Найджъл Хейс-Дейвис, който беше определен за най-полезен играч в двубоя.

Само ден по-късно Хейс-Дейвис даде положителен резултат за коронавирус. Трябва да се добави, че компания на Джокович по време на мача правеше канадския тенисист Вашек Поспишил.