Световният №1 в тениса Новак Джокович може да понесе нов сериозен удар заради неточността, допусната при издаването му на виза за Австралия. Сърбинът не е допуснат в страната поради грешно подаден документ, въпреки че преди това му бе издадено медицинско разрешение заради рестрикциите в страната около пандемията от коронавирус. 

Професорът по публично право в университета в Синди – Мери Крок, алармира, че заради драмата с Ноле на летището в Мелбърн, австралийската държава може да реши да не допуска Джокович на територията на страната в период от три години. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Законът за това е много претеглен в полза на правителството. И обратното – ако кандидатстваме за грешна виза, преценката за издаване на друга е изключително ограничена. След като една виза е отменена, последствията от това нещо са дългосрочни. Това е така за Австралия, така и за всяка друга страна, в която той реши да влезе. Винаги те питат дали си депортиран. Ако бъде депортиран от Австралия, има потенциал да не бъде пускан тук в следващите три години“, обясни юристът от Сидни пред NCA Newswire.