Стана ясна програмата за вторник на турнира от категорията "Мастърс" в Шанхай, където най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи в третия кръг срещу австралиеца Алекс Попирин. Двамата ще излязат един срещу друг във втория мач на "Шоу Корт 3". В първата среща френският ветеран Гаел Монфис ще играе със сънародника си, поставения под №16 Юго Юмбер, като срещата започва в 7,30 часа българско време.

Григор е поставен под №9 в схемата, докато Попирин е №20. Григор има една победа и две загуби от австралиеца, а за последно двамата се срещнаха на "Мастърс"-а в Канада това лято и Димитров допусна драматично поражение с 6:4, 6:7 (5), 3:6.

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова пък започва утре участието си на силния турнир в Ухан от категория WTA 1000. Томова ще играе срещу американката Ашлин Кругър в първия кръг, а вече е ясна и програмата за вторник. Томова и 20-годишната американка ще премерят сили във втория мач на Корт №1, като първата среща започва в 6,00 часа сутринта българско време.

Томова е 48-ма в световната ранглиста и е със 17 места пред американската си съперничка.