Първата ни ракета Григор Димитров може да се завърне на корта на 28 юли за демонстративната отборна надпревара World Team Tennis, която остава по програма, въпреки че професионалният тур е преустановен до края на същия месец.

Очаква се състезанието в САЩ да започне на 12 юли и да продължи над 20 дни, като предстои да бъде избран градът домакин, сподели изпълнителният директор Карлос Силва. Той наблюдава други спортни събития, които бяха подновени, за да се запознае със здравните мерки и да ги приложи в World Team Tennis.

В момента планът е турнирът да се проведе при закрити врата, но Силва не изключва вариант на трибуните да има известен брой фенове за всеки мач, пише tenniskafe.com.

В същото време международната федерация по тенис (ITF) разкри, че работи по допълнителни мерки, включително нов облекчителен фонд, в подкрепа на тенисистите от по-ниските нива, които са в тежко финансово състояние заради пандемията от коронавирус.

По-рано този месец ITF, ATP, WTA и ръководните звена на четирите турнира от „Големия шлем“ събраха над 6 млн. долара в подкрепа на 800 нискоранкирани играчи, които разчитат на парите от наградни фондове, за да се издържат.

ITF обяви, че новите мерки ще включват фонд в подкрепа на играчите между 501 и 700 място в ранглистата, а по тези критерии от българите помощ ще получат Александър Лазаров (№539), Александър Донски (№575) и Адриан Андреев (№697) при мъжете и Сесил Каратанчева (№586), Диа Евтимова (№631) и Юлия Стаматова (№659) при дамите.