Мачът на първата ни ракета при дамите Виктория Томова с Мария Сакари от втория кръг на "Уимбълдън" ще се играе в сряда вечер. Двубоят на българката с тенисистката от Гърция, която е пета в световната ранглиста, е последен от програмата на корт №1 за 29 юни. Мачът се очаква да започне около 19 часа наше време.

Преди Томова и Сакари да излязат на корта са двубоите между втората поставена Анет Контавейт и Юле Ниймайер, както и срещата на първата ракета на домакините Камерън Нори с Жауме Мунар.

Припомняме, че на старта на "Уимбълдън" Томова победи със  7:5, 3:6, 7:5 Дария Севил (Австралия), докато гъркинята надделя над квалификантката Зоуи Хайвс (Австралия) с 6:1, 6:4.

Българката и Сакари са се срещали веднъж до момента - през 2016 година, когато Вики побеждава с 4:6, 6:0, 6:4 в Сегед (Унгария).

Подобно на първия ден от турнира, програмата на Централния корт ще открие шампионът Новак Джокович. Сърбинът ще се изправи срещу Танаси Кокинакис. В следващите два мача от програмата Ема Радукану и Анди Мъри ще играят съответно срещу Каролин Гарсия и Джон Иснър.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ