Роджър Федерер се класира за финала на турнира в Дубай, където ще играе с Новак Джокович. Поставеният под номер 1 в схемата на турнира швейцарец стигна до мача за титлата след успех с 6:2, 7:5 над Ришар Гаске.

Той доминира изцяло в първия сет, който продължи малко повече от 20 минути. Французинът, който бе определян като наследник на именития швейцарец заради сходния им стил на игра, се представи на по-добро ниво през втората част. Ришар успя да пробие и при 5:3 сервираше за сета, но не успя да го спечели. Роджър взе гейма и следващите 3, с което си осигури класиране на финала.

Двойката Федерер – Джокович буди интерес, защото двамата са поставени под номер 1 и 2 в турнира. По-важен обаче е фактът, че миналия месец Ноле победи съперника на полуфинала на Откритото първенство на Австралия със 7:6, 7:5, 6:4. Двамата имат общо 20 срещи досега, като Роджър води с 13 успеха.

Сърбинът играе за трета поредна година финал в Дубай, като в предишните си две участие спечели титлите след победи над Михаил Южни и Давид Ферер. От своя страна Федерер е триумфирал в Дубай 4 пъти – през 2003, 2004, 2005 и 2007 година./БЛИЦ