Рекордьорът с 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че не му остава много време на корта и краят на кариерата му наближава. В момента швейцарецът се възстановява от операция на коляното и се надява да бъде напълно готов за началото на следващия сезон.

"По принцип бях загрижен само за здравето си, но сега ми липсва чувството да играя пред пълни трибуни. Знам, че моментът, в който ще се откажа, е все по-близо и по-близо. Тенисът ще ми липсва много. Трябва да бъда търпелив и да продължавам да работя. Щеше да е лесно да се откаже в този период, но искам да продължа да си давам шанс да се наслаждавам на играта. Ще ми отнеме доста време да се върна в топ форма", сподели Маестрото пред Die Zeit.

"Съперничеството ни бе яростно и понякога не бе лесно. Имали сме страхотни битки, но винаги е имало уважение между нас. Ние бяхме наясно, че представяме любимия си спорт и сме пример за много хора. Семействата ни се разбират много добре винаги се поздравяваме един друг за успехите", коментира Федерер за съперничеството си с Надал.