Роджър Федерер отпразнува победа №50 в Индиън Уелс с уверено 6-3, 6-2 над 22-годишния Джак Сок, който играеше първия си осминафинал на Мастърс турнир. Маестрото загуби едва 7 точки на свой сервис и доминираше напълно над по-младия си с 11 години съперник, пише Tenniskafe.com. Американецът удържа подаването си за 2-2 в гейм с общо 24 точки, в който мина и през 2 брейкпойнта, но Федерер успя да наложи волята си с пробив за 4-2 и да затвори откриващия сет. Роджър потегли с 0-40 на сервис на Сок във втората част и материализира последния от трите шанса. Федерер взе следващите три гейма на нула и на практика реши мача с преднина от 4-0.

В 15-ото си участие в Индиън Уелс швейцарецът ще се изправи срещу Томаш Бердих на четвъртфинал. Двамата се срещнаха за последно на миналогодишния финал в Дубай, където Федерер взе трофея след тримуф в три сета (3-6 6-4 6-3).

Ако успее да се справи с Бердих, можем да видим и епизод №34 на великото съперничество между Роджър и Рафаел Надал. Последната победа си победа в него, швейцарецът изкова именно в Индиън Уелс през 2012-а с 6-3 6-4 на полуфинал.