Рекордьорът с 18 титли от Големия шлем и шампион от турнира в Маями Роджър Федерер заяви след победата си на финала срещу Рафаел Надал с 6:3, 6:4, че ще си вземе почивка до „Ролан Гарос”. Това ще бъде единствената надпревара на клейм на която 35-годишният швейцарец ще участва тази година, а тя започва по традиция в края на месец май.

"Вече не съм на 24, нещата се промениха много и вероятно няма да играя на нито един турнир на клей с изключение на "Ролан Гарос". В момента нещата изглеждат така, имам нужда от почивка, тялото ми има нужда от лечение, необходимо ми е и време за подготовка. Вероятно ще ме видите отново на Откритото първенство на Франция", сподели Федерер.

"Искам да остана здрав и да се наслаждавам, защото мога да показвам такъв тенис, когато съм здрав и се чувствам добре. Когато не се чувствам толкова добре, няма никакъв шанс да бъда на финал срещу Рафа. За това тази почивка ми е нужна и искам да се концентрирам върху "Ролан Гарос", сезона на трева и после на мачовете на хард, това ще е ключово за мен", добави швейцарецът.