Първият тенисист, който стигна до 20 титли от Големия шлем - Роджър Федерер, поздрави Рафаел Надал в социалните мрежи за 13-ия му триумф на „Ролан Гарос“. С успеха си Матадора изравни Маестрото по титли от Шлема. Испанецът се трогна от публикацията на швейцареца и на свой ред му отвърна.

"Винаги съм изпитвал най-голямо уважение към моя приятел Рафа. Като човек и като шампион. Като най-големият ми съперник в продължение на много години, вярвам, че конкуренцията ни, ни прави по-добри играчи. Затова за мен е истинска чест да го поздравя за 20-ата титла от Големия шлем. Удивително е, че той спечели „Ролан Гарос“ невероятните 13 пъти, което е едно от най-големите постижения в спорта. Поздравявам и екипа му, защото никой не може да направи това сам. Надявам се, че 20 е само още една стъпка от продължаващото пътуване и за двама ни. Браво, Рафа. Заслужаваш го", написа Роджър Федерер в социалните мрежи под снимка на двамата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Не съм видял съобщенията, но благодаря на Роджър за думите му. Всички знаят, че имаме много добра връзка. Мисля че той е щастлив, когато печеля и аз съм щастлив, когато той го прави. Означава много за мен, че се разбираме, защото с него имаме велико съперничество от дълго време насам", заяви Надал пред "Марка".

I have always had the utmost respect for my friend Rafa as a person and as a champion. As my greatest rival over many...

Публикувахте от Roger Federer в Неделя, 11 октомври 2020 г.