Носителят на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер изрази разочарование от представянето си на турнира от сериите Мастърс в Маями. Швейцарецът отпадна на осминафиналите след загуба с 4:6, 7:6 (3), 6:7 (6) от чеха Томаш Бердих.

"Не е тайна, че имам проблеми в последните пет мача, които играх в САЩ. Разочароващо е цялото ми представяне. Борих се доколкото можех при тези обстоятелства, но определено играта ми не е на нужното ниво в момента. Липсва ми чувството към топката. Не знам защо е така при положение, че играх толкова добре в Австралия. Разочароващо е, че не успявам да играя на ниво. Може би болестта си оказа влияние, може би паузата беше прекалено дълга. Свикнал съм с тези неща и можех да се представя много по-добре", каза Федерер.

"Всичко се реши от няколко точки, както беше и в Индиън Уелс. Имах шансове. Ще видим как ще се развият нещата. Случилото се в САЩ само усилва желанието ми да се върна на тренировъчния корт, да подобря нещата и да се завърна по-силен. Очаквам с нетърпение сезона на клей. Помага донякъде, когато сменяш настилката. Определено имам нужда да тренирам повече и точно това ще направя", каза още световният номер 1", завърши швейцарецът./БЛИЦ