Джейми Мъри и Нийл Скупски са новите шампиони на двойки на Sofia Open. Поставените под №2 представители на Великобритания триумфираха с титлата от петото издание на турнира от сериите АТП 250 в София, след като водачите в схемата Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция) се оттеглиха от финалния сблъсък заради болки в рамото на Мелцер.

"Щеше да е страхотно да излезем на централния корт и да изиграем финала, но такива неща се случват. Имахме три много добри мача в София през седмицата и се радвам, че ще отнеса със себе си шампионската титла в Лондон", заяви бившият №1 в света на двойки Джейми Мъри.

"Наслаждавахме се на тениса тази седмица. За съжаление нямахме възможност да разгледаме града. Надявам се догодина да се върнем в София и да играем отново тук. Турнирът беше страхотен за нас, благодаря на всички - на хората, които се грижеха за нас на най-високо ниво, на спонсорите. Свалям шапка на организаторите за усилията, положени в тези трудни времена. Наистина се надявам да се върнем догодина и тогава да изиграем финала", каза Нийл Скупски.

Програмата в събота ще започне в 13 часа с демонстративен шоу мач на двойки. От едната страна на мрежата ще застанат Димитър Кузманов и първият гимнастик, участвал шест пъти на Олимпийски игри, четирикратният олимпийски медалист и световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев. Те ще играят срещу Александър Донски и обичания актьор Ненчо Балабанов. Съдия на мача ще бъде Ники Кънчев.

Вратите на "Арена Армеец" ще бъдат отворени от 12 часа.

В 15 часа е битката за титлата на сингъл на Sofia Open 2020. За трофея ще спорят първият тенисист, роден през 2001 г., стигнал до АТП финал - шампионът от Мастърса на следващото поколение Яник Синер, и устремилият се също към първата си титла от тура Вашек Поспишил.