Вашек Поспишил ще играе срещу италианската сензация Яник Синер на финала на Sofia Open 2020. Канадецът успя да се справи с Ришар Гаске във втория полуфинал в зала "Арена Армеец". Поспишил осъществи пълен обрат в зрелищния двубой - 6:7(6), 6:2, 6:0.

За канадеца това е трети случай в кариерата му, в който ще спори за титла на ниво ATP след Вашингтон (2014) и Монпелие (2020). Поспишил, също както Синер, ще търси първа титла. Финалът на Sofia Open е утре от 15 часа.

Това момче пише история! Зрителите в "Арена Армеец" гледат изгряваща звезда СНИМКИ

Полуфиналът между Поспишил и Гаске продължи близо два часа. Канадецът пласира 19 аса и не беше пробит нито веднъж.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Щастлив съм, че извървях целия път до финала. Този турнир можеше отдавна да е приключил за мен. Още в първия кръг съперникът ми сервира за мача... Нещата обаче се обърнаха в моя полза и ето, че утре ще играя на финала", коментира Поспишил след успеха над Гаске.

След изключително равностоен първи сет, в който пробиви нямаше, 34-годишният французин успя да се наложи с 8-6 точки в тайбрека и да поведе в резултата. За съжаление обаче, в началото на втората част Гаске започна да изпитва физически затруднения и спря да бъде равностоен на Поспишил. След 2:2 гейма във втория сет французинът не взе нито един гейм до края на двубоя.

"Беше много важно да го пробия. Когато това се случи в началото на втория сет получих допълнителна доза увереност, че мога да обърна развоя на двубоя. Чувствах се добре физически и като цяло записах чудесна победа срещу много силен опонент", каза още Поспишил.

Във финала в събота той ще срещне 19-годишния Яник Синер, за когото това ще бъде дебютно участие в двубой за АТП титла.

„Ще се опитам да се наслаждавам на двубоя. Както вече казах, този турнир отдавна можеше да е приключил за мен. Синер е супер талант, ще се опитам да покажа най-доброто, на което съм способен. Говорим за финал на турнир, така че няма как да очаквам лесен мач“, добави Поспишил.

SOFIA OPEN 2020 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ!