Пол-Анри Матийо отправи тежки нападки към най-добрия български тенисиат Григор Димитров. Френският тенисит обвини българина в неспортсменско поведение.

Гришо изхвърли 33-годишния Матийо в първия кръг на турнира в Ротердам, спасявайки два мачбола и печелейки след обрат 4:6, 7:6 (2), 6:2. Първата точка в тайбрека на втория сет предизвика обаче сериозен спор между тенисистите. При нея топката бе отсъдена в аут след удар на Матийо, а Григор спря да играе. Французинът поиска намесата на „Ястребово око" и системата за повторения показа, че топката е на линията. Така точката трябваше да бъде присъден на французина, но след спор между двамата съдията отсъди преиграване.

"Невероятно е че, той се осмели да помоли съдията на стола точката да бъде преиграна. След края на мача казах на Димитров, че изобщо не ми хареса отношението му и със сигурност няма да приема неговото извинение", заяви 12-ият в света.

Впоследствие и Григор Димитров също отпадна от турнира, след като загуби от Жил Мюлер (Люксембург) с 2:6, 6:7 (8) във втория кръг.