Американецът Тейлър Фриц надви канадеца Феликс Оже-Алиасим със 7:6(4), 6:7(5), 6:2 за 2 часа и 47 минути игра в среща от „Зелената група“, превръщайки се в третия полуфиналист на финалния турнир на ATP в Торино.

В първия сет всеки от двамата печелеше подаванията и се стигна до тайбрек, в който американецът проби на три пъти сервиса на канадеца и го пречупи със 7:4 точки. Сценарият бе повторен и във втората част, в която отново се стигна до тайбрек. В него Оже-Алиасим изключително трудно спечели със 7:5 точки, изравнявайки резултата.

В решителният трети сет Фриц доминираше, пробивайки на два пъти подаването на канадеца, за да ликува с 6:2 гейма и да завърши втори в групата.

Така американецът се класира за полуфиналите на турнира, където място вече намериха норвежецът Каспер Рууд като победител от тази група, от която отпада и Рафаел Надал, както и Новак Джокович от „Червената група“.  

Гъркът Стефанос Циципас и руснакът Даниил Медведев ще определят в директен сблъсък от „Червената група“ последния полуфиналист в надпреварата.