Антъни Генов и Александър Донски се класираха за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на клей "Изида Къп" от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36 900 евро.

Генов и Владислав Орлов (Украйна) елиминираха вторите поставени Давид Пихлер (Австрия) и Матей Воцел (Чехия) с 6:3, 6:7(5), 22-20 след 2:10 часа игра. Българинът и Орлов пропиляха аванс от сет и 4:2 гейма във втория, а в шампионския тайбрек пропуснаха девет мачбола и спасиха три, за да стигнат все пак до крайния успех при десетата си възможност. 

Те очакват за място на финала Александър Мерино (Перу) и Кристоф Негриту (Германия), които надделяха драматично над Динко Динев и Николай Неделчев с 6:7(6), 6:4, 10-8. Българите наваксаха пасив от 0:4 точки в решителния шампионски тейбрек, като дори водеха със 8:7 и имаха две сервиса за приключването на мача, но загубиха три поредни разигравания, а с това срещата.

Донски и Луиш Брито (Бразилия), поставени под номер 1, пък надделяха над Моез Ешарги (Тунис) и Йеле Селс (Нидерландия) с 6:2, 6:4 за малко повече от час.

С победите си днес Генов и Донски заработиха по 330 евро и по 17 точки за световната ранглиста при дуетите.