Талантливият български тенисист Димитър Кутровски направи блестящ мач срещу №24 в света Маркос Багдатис, но загуби с 3:6, 6:3, 6:7, 5:7 в мач от Купа Дейвис. През 2012 година България ще се състезава в трета група на Евро-африканската зона, след като загуби битката за оставане във втора група от Кипър с 1:3 поражения. От следващата година отборът на България ще се състезава с Андора, Сан Марино, Албания, Норвегия, Армения, Грузия, Исландия, Македония, Черна Гора, Литва, Гърция и Малта. Отборите се разделят на четири групи и се играе на принципа "всеки срещу всеки".

В предишните два три двубоя Цветан Михов падна от Багдатис на сингъл, Кутровски се справи с Цангаридис и изравни за 2:1, но вчера на двойки Кутровски и Тодор Енев паднаха от Багдатис и Рарес Куздриореан.

В днешния мач Кутровски трябваше да победи Багдатис, за да изравни за 2:2 победи и да се играе пети решителен двубой. Българинът обаче загуби, но игра достойно на далеч по-класния си съперник и заслужи аплодисментите на публиката в “Зала София”.

Кутровски загуби с 3:6 първия сет, спечели втория със същия резултат, за да докара нещата до трети сет. Той започна зле за българина. Дими, както скандираше името публиката, допусна пробив още в първото си подаване. Кутровски обаче моментално се реваншира, върна пробива и изравни за 1:1. Двамата вземаха подаванията си до 5:5. Тогава Кутровски сервираше, но допусна пробив, за да може ракета номер 1 на Кипър да сервира за мача. Точно тогава обаче Кутровски се вдигна и поведе с 40-0, пропусна първата точка за пробив, но при втората Багдатис изкара аут и се стигна до тайбрек при резултат 6:6. В него Митко вече не издържа на напрежението и загуби с 3:7, след като допусна две непредизвикани грешки в самото му начало.

Четвъртият сет вървеше гейм за гейм до резултат 5:6 и сервис на Кутровски. Тогава българинът се пропука и позволи на Багдатис да го пробие, с което кипърецът спечели мача и така Кипър ни поведе с 3:1, а срещата между Цветан Михов и Филипос Цангаридис остана безсмислена.

-----------------------------------------------
Кой е Димитър Кутровски:
Роден на
27 август 1987 година в София
Висок: 176 см, тегло: 69 кг.

Юноша на ЦСКА, завършва средното си образование в Спортно училище “Генерал Владимир Стойчев”
Завършва висшето си образование в Университета в Тексас, където играе в американското колежанско първенство (NCAA). Със своите 230 победи на сингъл и двойки се превръща в най-успешния състезател по тенис в историята на университета. През периода 2008-2010 три пъти е носител на наградата All-American на сингъл, даваща се на играчи с най-добри резултати през годината в САЩ.

След завършване на образованието си през 2010 г. Кутровски започва да участва по-активно на фючърси в САЩ. Печели две титли на двойки и достига до заключителните фази на още няколко турнира на сингъл и на двойки. Добрите му изяви го класират на 546-о място в световната ранглиста за мъже.