Цветана Пиронкова, Каролине Возняцки, Петра Квитова и всички тенисистки, намиращи се в Топ 50 на ранглистата, участващи на "Хопман Къп", ще бъдат глобени от Женската тенис асоциация (WTA).

Причината? По това време се провежда и WTA турнир в Бризбейн (Австралия). Състезанието е от категорията "Premier", а според правилника на всички топ тенисистки, които ще участват в друго състезание по това време, ще им бъде наложена глоба.

Най-тежки наказания ще отнесат Каролине Возняцки и Петра Квитова, които като представителки на Топ 3 ще трябва да платят по 100 000 долара, заради участието си на "Хопман Къп". Световната №5 На Ли ще бъде глобена със 75 000 долара, а всички тенисистки, намиращи се между №20 и №50 в ранглистата, сред които е и Цветана Пиронкова, ще трябва да платят по 15 хиляди, пише tenniskafe. Очаква се наложените глоби да бъдат платени от ITF. От Международната федерация по тенис заявиха, че съществува споразумение между тях и WTA във връзка с "Хопмън Къп", което е в съответствие с правилника на WTA относно турнирите, които не са част от WTA тура.